TRE kurs på Studioliv

TRE® används för att lösa upp djupa muskulära spänningar som kan ha orsakats av ihållande stress, ångest eller traumatiska händelser.

Under tre tillfällen kommer Studioliv att erbjuda en första kurs i TRE®, kursen kommer att ha max 10 deltagare.

Varje tillfälle innehåller kunskap inom TRE® och dess fördelar, grundande övningar för att sen övergå till en serie fysiska övningar som aktiverar hjärnans neurogena skakningar det vi kallar tremors vilket är ett naturligt och instinktivt sätt för kroppen att släppa spänningar och stress. Att lösa upp dessa lagrade spänningar för både muskler, bindväv och vårt nervsystem skapar en djup avslappning och flera hälsofördelar. Vår instruktör guidar genom hela sessionen och berätta hur vi hjälper kroppen och nervsystemet till läkning. Efter att du har tränat med en certifierad TRE-instruktör under kursen gång är målsättningen att du själv kan komma att göra dessa övningar, givetvis så länge du känner dig trygg och bekväm med dem. På det viset kan du efter kursen inkludera TRE® som en naturlig del av din vardag.

Kort om TRE®

TRE® grundades av David Berceli som i många år arbetade i krigs och katastrofområden runt om i hela världen. Han studerade effekterna och påverkan av långvarig stress, ångest och trauma. Utifrån de erfarenheterna utveckladehan en effektiv teknik för att återhämta kroppen och nervsystemet.

Det som fysiskt händer i kroppen vid trauma, ångest och långvarig stress är att nervsystemet aktiveras och kroppen dra samman musklerna för att skydda sig mot den upplevda faran, när kroppen sen är i säkerhet börjar den slappna av. Dessa fysiologiska spänningar kan dock stanna kvar även efter att den stressande eller traumatiska händelsen har upphört. TRE® slappnar av de spänningsmönster som fortfarande kan finnas i kroppen oavsett om det beror på stress, ångest eller trauma.

TRE®  är användbart för alla som lider av vardagliga påfrestningar och stress likväl för de som har gått igenom några mer allvarliga traumatiska händelser. Anledningen till att dessa övningar fungerar för känslomässiga eller fysiska besvär är att dessa övningar framkallar något som kallas neurogena skakningar. De är milda skakningar som många av oss redan har upplevt, särskilt under stress- eller traumasituationer då dessa skakningar framkallas naturligt i kroppen. Vad skakningarna gör är att de helt enkelt slappnar av muskelvävnaden i kroppen och låter kroppen och nervsystemet att återställa sig själv till ett lugnt tillstånd.

Så om spänningar i din kropp är ett resultat av vardaglig stress eller från traumatiska händelser som du fortfarande håller fast vid, kommer dessa övningar att lindra den spänningen i din kropp. Anledningen till att dessa övningar skiljer sig från andra övningar är för att skakningarna kommer inifrån muskelvävnaden, det finns inget yttre ingrepp som är nödvändigt.

Boka och pris

Kursen kommer att hållas vår 2024 igen. Varje tillfälle är 90 minuter, kl 18.30 – 20 och inleds med en kortare föreläsning. Max 10 deltagare. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du information om kommande kursstarter. 

Studioliv

Sättarevägen 8

434 37 Kungsbacka

info@studioliv.se