Tobias Mattsson yogalärare

Tobias Mattsson

Provade Yoga 2006 på Tobago, kämpade mig igenom ett Ashtanga Vinyasa pass långt över min förmåga men kände mig som ett femårigt barn i kroppen efteråt. Kroppsglad? Blev biten och började försöka lära mig själv genom Youtube tills jag hittade Yogaroom 2008. Gick Art of Life yogalärarutbildning 2020 och har lärt mig mycket av alla fantastiska lärare som undervisat där.

Min träningsbakgrund är löpning som ju kan vara en typ av meditation som det mesta vi kan utföra cykliskt utan för mycket koncentration. Jag kommer ihåg att vi mediterade mycket på judon som liten. Tränar Wudang Tai Chi Kung-Fu, Taekwondo och jag är intresserad av hur kroppen fungerar och hur dess energi skapas. Andning spelar en stor roll inom kampkonster eftersom det är där kraften skapas, precis som inom yoga. Även avslappning är viktig, för du blir aldrig snabb eller rörlig om du inte kan slappna av. Passar även på att träna i varje land jag besöker. Blendyoga är namnet på den blandning av träningsformer jag satt ihop.

Det är ingen ny stil utan snarare en blinkning till det äldre sättet att träna Hathayoga med vila emellan övningarna. För mig är detta ett sätt att öva nervsystemet att lätt kunna växla mellan vila och aktivitet och inte fasta på orange, med mentala och kroppsliga spänningar som följd. Jag anser att yoga är en förberedelse till meditation, där vi tränar upp vårt fokus och att just denna förmåga att kunna koncentrera oss är en stor hjälp i vårt dagliga liv. Självkännedom om vår kropp och sinne och kunna hjälpa oss själva när vi märker att det behövs. Jag håller även klasser i hatha och yinyoga regelbundet.

På Youtube har jag mycket gratisklasser och övningar. Välkommen in och botanisera här

Johanna Peterson Oláh

Min yogaresa har varit krokig. Jag testade första gången på ett gym i Australien 2001. Min vän som jag reste med tyckte om yoga och vi gick några gånger. Det var i en stökig gymmiljö, jag fastnade inte riktigt och väl hemma i Sverige fortsatte jag inte. Jag stötte sedan på Yoga då och då på olika träningshelger och det övergick till något som jag nästan fasade lite inför. Jag tyckte om att träna – fart, styrka, intensitet – och blev mest stressad. Jag tittade mig även omkring på andra som jag upplevde var mycket bättre än mig, vilket jag idag vet är helt tvärtemot yogans intention. Inte sällan blev jag irriterad under klassen. Idag ser jag att det fanns något att möta i detta. Men jag var inte där.

2019 blev jag ”drabbad” av yogans kraft på riktigt. Jag var – igen – på en träningshelg, som avslutades med yoga. Jag upplevde nu yoga på ett helt nytt sätt. Efteråt gick jag fram och kramade läraren. Jag följde henne på klasser ett tag, innan jag började på Yogaroom i Kungsbacka. Där utvecklades yogan för mig än mer till helt nya djup och nivåer. Möjligheterna i att stilla mina tankar och vara i nuet som den gav var något nytt.
Jag ville lära mig så mycket som möjligt och gick en utbildning via Camilla Bergström och Art of life. En fantastisk utbildning, som gav mig ett helt nytt grepp under fötterna – både bildligt och bokstavligt – och ledde till att jag blev certifierad yogalärare inom Hatha (200 RYT). Jag är även socionom med en Steg 1 utbildning på systemisk grund och ser hur yogan och dess filosofi ger min tidigare kunskap en ny dimension. Under hösten 2023 fortsatte min resa inom Yogan. Jag utbildade mig till Yinyogalärare, RYT 50 h, med Malin Rydberg och Art of life. Jag genomförde även en utbildning via Barnyoga.com till Barnyogaledare. Jag älskar att lära mig mer och att få dela med mig av yoga till andra, just där de är.

Jag har ibland pratat med personer som sagt att de är nyfikna på yoga, men inte vågat testa för de är för stela/för orörliga/för rädda för att det ska vara för svårt osv. Men. Yoga är för alla. Yoga handlar inte om prestation, utan om att utgå från dig själv och att vara precis där du är. Mina klasser passar därför alla, oavsett erfarenhet, nivå eller dagsform. Hoppas att vi ses.

Johanna Pettersson Oláh lärare på Studioliv
Petteri Sjögren lärare på Studioliv

Petteri Sjögren

Min träningsbakgrund från unga år är från kampsporter och sedan i mer vuxen ålder från gymträning och en del gruppträningsklasser. Innan jag började med yoga, hade jag ett flerårigt uppehåll från regelbunden motion och träning, och det kändes omotiverat att komma i gång igen. Att sedan hitta tillbaka till motion och träning, var i sig en intressant och fascinerade resa att uppleva.

Första gången jag blev lockad till en yogaklass av en god vän, var jag initialt väldigt skeptisk, men ändå nyfiken så jag hängde med, med ett öppet sinne. Det var jättetufft i början, men upplevelsen och känslan efteråt var så fin att jag valde att återvända gång på gång.

Successivt med ett ökande intresse, och en stor nyfikenhet och dragkraft till kunskaperna inom yogan, beslutade mig för att lära mig mera – och valde att utbilda mig inom yoga.

Numera är jag certifierad Yogalärare genom Art of Life yogalärarutbildning (200 RYT) med Camilla Bergström, och MediYoga® instruktör – Steg 1 (MOSI – MediYoga of Sweden Institute). Och resan ser ut att fortsätta…

Jag instruerar i klassisk Hatha Yoga och Yinyoga/restorative yoga, där jag ibland väver in meditationsövningar. Jag kan även guida renodlade MediYoga® pass.

Klasserna lämpar sig för alla intresserade, med eller utan tidigare erfarenhet, eftersom positionerna och övningarna kan varieras utifrån individernas egna val och förutsättningar. Vi ”håller oss på mattan” 🙂

Jag tror att även om man inte fastnar direkt i yogan, så bör man tillåta sig själv att vara med några gånger för att hitta rätt. Experimentera lite och känn in vad som passar för just dig. Det finns så många olika sätt att praktisera yoga, och så mycket att upptäcka inom yogan.

Namaste!

Petra Liljeblad

Jag provade Yoga 1990 i Pau, en sömnig fransk småstad. Jag förstod inte mycket franska men i takt med att jag lärde mig mer förstod jag att yogaläraren försökte instruera min andning, ”andas in och andas ut”. Jag tyckte om det men det var först senare jag verkligen kände att jag behövde yogan som komplement till min träning på gym och min jogging.

 

Jag började yoga på Yogaroom när det öppnade 2008 och har verkligen inspirerats av de fantastiska yogalärare jag mött under alla år. Jag gick Art of Life yogalärarutbildning 2017 med Camilla Bergström, en fantastisk erfarenhet.

 

Min träning i övrigt är jogging främst men har också börjat att styrketräna med vikter. Jag hämtar min inspiration i all träning men min grund är den Hathayoga jag är utbildat i.

 

Yogalärare Petra Liljeblad med hunden Zimba

Camilla Bergström

Camilla är grundare of Art of Life wellness och drev under många år Kungsbackas största yogastudio Yogaroom. Art of Life föddes när Camilla kom tillbaks till Sverige efter 23 år i Los Angeles och insåg hur utbredd psykisk ohälsa och stress är – hur otroligt många som faktiskt mår dåligt. Camilla kände att hon ville göra något och visste att hennes kunskap verkligen kunde göra skillnad.

Camilla Bergström är utbildad och certifierad i USA som Mind/Body wellness coach, RYT-500 yogalärare, 600 tim YogaTheraphy Training och certifierad inom NLP.

Camilla kommer att ha en kurs på Studioliv på måndagar och du finner mer information här.


Studioliv

Sättarevägen 8

434 37 Kungsbacka

info@studioliv.se